Entisöinti, restaurointi ja verhoilutyöt

Toteutan entisöintiä, restaurointia ja verhoilua laadukkaasti | Vierumäki, Heinola, Lahti

RestaurointiWerstas Lind Ky toteuttaa entisöinnit, restauroinnit ja verhoilut mitä erilaisimpiin huonekaluihin. Tärkeintä on tyytyväinen asiakas ja laadukas lopputulos. Toteutan sohvien, ruokapöytien, tuolien, lipastojen, kaapistojen ja senkkien entisöintejä tarpeen mukaan. Hinnan arviointi onnistuu parhaiten valokuvan perusteella. Yritys sijaitsee Vierumäellä, lähellä Heinolaa ja Lahtea.

Kysy lisää entisöinnistä ja verhoilusta »

Entisöinti, restaurointi ja pintakäsittelyt

Entisöinnillä palautetaan huonekalu alkuperäiseen asuunsa. Useimmiten pyritään käyttämään alkuperäisiä materiaaleja ja työmenetelmiä. Tavoitteena on saattaa entisöitävä huonekalu käyttöön kelpaavaksi. Restauroitavia ja entisöitäviä huonekaluja voivat olla mm. talonpoikaishuonekalut: piirongit, kaapit ja tuolit.

Restaurointi

Restaurointi tarkoittaa esineen, huonekalun kulttuurihistoriallisen arvon säilyttävää korjaamista. Se voi olla huonekalun täydentävää korjaamista, esim. viilupinnan täydentäminen, kultauksen korjaaminen vanhaa poistamatta. Restauroinnin laajuus on hyvä selvittää ennen kunnostuksen sopimista. Mitä vanhempi huonekalu sitä vähemmän sille tehdään. Alkuperäisen pinnan turha korjaaminen voi peittää kauniin patinan ja hävittää yhä harvinaistuvan autenttisuuden.

Ootraus, marmorointi ja kultaus

Toteutan ootraukset (mm.tammi, mahonki), marmoroinnin (kivimukailu) ja erilaiset kultaukset tarpeen mukaan. Ootrauksessa eli puunmukailussa pyritään maalaamaan puun syyt näkyviin. Myös marmorointia voidaan käyttää esimerkiksi pöydän kansissa tai kaapistoissa, ikkunalaudoissa yms. Kultauksessa käytän aitoa lehtikultaa; esimerkiksi huonekalun koristeosat, peilien ja maalausten kehykset.

Maalaus, petsaus ja lakkaus

Käytettäviä pintakäsittelyjä voivat olla esimerkiksi maalaus, petsaus (vesipetsi), lakkaus (mm.sellakka), vahaus ja öljyäminen. Maalipinta voi olla peittävää tai kuultavaa huonekalusta riippuen.

Verhoilu

Verhoilen huonekalut sekä nykyaikaisin että perinteisin menetelmin. Verhoilukankaaksi valitaan tilaan ja huonekaluun sopivat materiaalit ja kuosit. Opastan mielelläni sopivanlaisen kangasmateriaalin valinnassa. Kankaan tekniset tiedot löytyvät Werstaalta. Verhoilu voi tarkoittaa esimerkiksi pikkutuolin istuinosan tai nojatuolin pelkän kankaan vaihtoa. Huonokuntoisissa nojatuoleissa ja sohvissa verhoilu joudutaan purkamaan kokonaan ja kunnostetaan jousituksista lähtien. Myös huonekalun puinen runko tarkistetaan ja tehdään mahdolliset korjausliimaukset. Jos mahdollista niin verhoilussa hyödynnetään kaikki käyttökelpoinen alkuperäinen materiaali ja uutta lisätään tarpeen mukaan. Laita idea lentoon kangastoimittajien siivittämänä: Lauritzon's, Annala, Svensson, Kvadrat, Sydtextil, Nevotex  sekä nahkoja Lateco-Botim, Interventukselta, Sorensen ja Nevotex.

Liikkeessämme on myytävänä Softcaren verhoilusuoja ja tahranpoistaja.

Perinteinen verhoilu

Toteutan verhoiluja myös perinteisenä verhoiluna, jolloin materiaalina käytetään esimerkiksi kierrejoustimia, meriheinää, kookoskuitua ja valikoituja kangasmateriaaleja. Verhoilun tavoitteena on saavuttaa eri tyylisuuntien ilme ja tyyli. Esimerkiksi pehmustetut kulmat; ne olivat renessanssin aikana teräväreunaisia ja muuttuivat barokissa ja rokokoossa taas pyöreämmiksi.

Julkisten tilojen verhoilutyöt

Toteutan verhoiluja myös julkisten tilojen kohteisiin. Julkisissa tiloissa tulee ottaa huomioon etenkin kulutuksen kestävyys, puhtaanapito ja paloturvallisuus (kankaan tekniset ominaisuudet).