Entisöinti, restaurointi ja verhoilutyöt

Toteutan entisöintiä, restaurointia ja verhoilua laadukkaasti | Vierumäki, Heinola, Lahti

RestaurointiWerstas Lind Ky toteuttaa entisöinnit, restauroinnit ja verhoilut mitä erilaisimpiin huonekaluihin. Tärkeintä on tyytyväinen asiakas ja laadukas lopputulos. Toteutan sohvien, ruokapöytien, tuolien, lipastojen, kaapistojen ja senkkien entisöintejä tarpeen mukaan. Hinnan arviointi onnistuu parhaiten valokuvan perusteella. Yritys sijaitsee Vierumäellä, lähellä Heinolaa ja Lahtea.

Kysy lisää entisöinnistä ja verhoilusta »

Entisöinti, restaurointi ja pintakäsittelyt

Entisöinnillä palautetaan huonekalu alkuperäiseen asuunsa. Useimmiten pyritään käyttämään alkuperäisiä materiaaleja ja työmenetelmiä. Tavoitteena on saattaa entisöitävä huonekalu käyttöön kelpaavaksi. Restauroitavia ja entisöitäviä huonekaluja voivat olla mm. talonpoikaishuonekalut: piirongit, kaapit ja tuolit.

Restaurointi

Restaurointi tarkoittaa esineen, huonekalun kulttuurihistoriallisen arvon säilyttävää korjaamista. Se voi olla huonekalun täydentävää korjaamista, esim. viilupinnan täydentäminen, kultauksen korjaaminen vanhaa poistamatta. Restauroinnin laajuus on hyvä selvittää ennen kunnostuksen sopimista. Mitä vanhempi huonekalu sitä vähemmän sille tehdään. Alkuperäisen pinnan turha korjaaminen voi peittää kauniin patinan ja hävittää yhä harvinaistuvan autenttisuuden.

Ootraus, marmorointi ja kultaus

Toteutan ootraukset (mm.tammi, mahonki), marmoroinnin (kivimukailu) ja erilaiset kultaukset tarpeen mukaan. Ootrauksessa eli puunmukailussa pyritään maalaamaan puun syyt näkyviin. Myös marmorointia voidaan käyttää esimerkiksi pöydän kansissa tai kaapistoissa, ikkunalaudoissa yms. Kultauksessa käytän aitoa lehtikultaa; esimerkiksi huonekalun koristeosat, peilien ja maalausten kehykset.

Maalaus, petsaus ja lakkaus

Käytettäviä pintakäsittelyjä voivat olla esimerkiksi maalaus, petsaus (vesipetsi), lakkaus (mm.sellakka), vahaus ja öljyäminen. Maalipinta voi olla peittävää tai kuultavaa huonekalusta riippuen.

VERHOILU

 

Verhoilupalveluun kuuluvat perinteinen ja teollinen verhoilu. Palvelemme niin kuluttaja- kuin yritysasiakkaitakin.

 

Verhoiluprojekti alkaa tarjouksesta. Annamme työn hinnan arvion kuvien perusteella. Tämä onnistuu kätevimmin sähköpostitse, ja voit toki soittaa tai tulla käymään. Suuret kokonaisuudet käymme arvioimassa paikan päällä. 

Hyväksytyn tarjouksen jälkeen sovimme ajan kangas-tai nahkamalleihin tutustumista varten. Malleja voi lainata mukaan, jotta värisävyt ja tekstuurit näkee oikeassa ympäristössä. Viimeistään kankaan valinnan jälkeen suunnitellaan työn aikataulu. Verhoilun hinta muodostuu työn osuudesta, verhoilukankaasta, sekä tarpeen mukaan pehmustemateriaaleista ja kuljetuksesta.Työn hinnoittelun peruste on 60€/h (sis.alv 24%), mutta annamme työlle aina etukäteen hinta-arvion. Kuljetuksen hinta määräytyy postinumeron/osoitteen perusteella.

 

Kankaiden hintahaitari on laaja; noin 48€-250€/m. Jokaisesta hintaluokasta löytyy kestäviä ja laadukkaita vaihtoehtoja.